Webinars 7-3-23 QuickScan Handschrift groep 2 & groep 3,4

Gratis webinar Handschriftonderwijs – een quickscan in 15 minuten

Op dinsdag 7 maart  organiseert SchrijvenNL in samenwerking met Boom test onderwijs twee webinars over de hernieuwde QuickScan: 

  • QuickScan-Startklaar voor het schrijven (oudste kleuters) en QuickScan -Handschrift (groep 3-4): 16-17 uur 
  • QuickScan-Handschrift (groep 5-8): 19-20 uur

Uit heel Nederland komen er signalen binnen dat meer leerlingen moeite hebben met de schriftelijke verwerking van de leerstof dan voor Corona. Leerkrachten geven aan dat het aantal kinderen met schrijfmoeilijkheden is toegenomen: ze schrijven niet of nauwelijks leesbaar, hun schrijftempo is te laag, en ze klagen over pijn in de hand. 

Voor een goede schriftelijke verwerking bij taal en rekenen is een leesbaar en vlot handschrift echter onontbeerlijk. Directe instructie, voldoende herhaling en feedback zijn essentiële aandachtspunten bij handschriftonderwijs waar tijdens de vele digitale lesuren tijdens de lockdownperiodes nauwelijks aandacht aan kon worden besteed. In de huidige focus op achterstanden in taal- en rekenen is een goede schriftelijke verwerking een witte vlek. Het Nationaal Programma Onderwijs biedt een unieke gelegenheid om schriftelijke verwerking én verbetering van handschrift samen aan te pakken. Onderzoek laat zien dat de combinatie van oefenen én verbeteren tijdens de leervakken veruit het meest effectief is.

Informatie en inschrijven: KLIK HIER!

Je kunt deze hernieuwde versies van de QuickScan vinden op: https://www.schrijvennl.nl/xx/

Startdatum: 07-maart-2023