Webinars 8-3-23 Handschriftonderwijs in groep 1,2 & groep 3,4

VERDIEPENDE WEBINARS HANDSCHRIFTONDERWIJS

Uit heel Nederland komen er signalen binnen dat steeds meer leerlingen moeite hebben met de schriftelijke verwerking van de leerstof. Leerkrachten geven aan dat het aantal kinderen met schrijfmoeilijkheden is toegenomen: ze schrijven niet of nauwelijks leesbaar, hun schrijftempo is te laag, en ze klagen over pijn in de hand.

Door de vele digitale lesuren tijdens de lockdownperiodes hebben kinderen minder directe instructie gekregen en hebben ze minder kunnen werken aan het automatiseren van een vlot en vloeiend handschrift. Voor een goede schriftelijke verwerking bij taal en rekenen is een leesbaar en vlot handschrift echter onontbeerlijk. In de huidige focus op achterstanden in taal- en rekenen is een goede schriftelijke verwerking een witte vlek. 

Het Nationaal Programma Onderwijs biedt een unieke gelegenheid om schriftelijke verwerking én verbetering van handschrift samen aan te pakken. Onderzoek laat zien dat de combinatie van oefenen én verbeteren tijdens de leervakken veruit het meest effectief is. Wil jij ook aan de slag met handschriftonderwijs in jouw klas of op jouw school? Volg dan de verdiepende reeks webinars waarin handschriftthema's voor een specifieke groep worden behandeld!

Na het grote succes in 2021 en 2022 organiseren SchrijvenNL en Boom Testonderwijs opnieuw de reeks webinars over handschriftonderwijs, waarin schrijfthema's voor een specifieke groep worden behandeld. 

Webinar handschriftonderwijs in groep 1 en 2: woensdag 8 maart van 16-17 uur

Webinar handschriftonderwijs in groep 3 en 4: woensdag 8 maart van 19-20 uur

Informatie en inschrijven: KLIK HIER!

Startdatum: 08-maart-2023